Anmeldelser

Fin lektørudtalelse på vores roste fodboldserie om Jeppe - skrevet af Jørn Jensen

Fin lektørudtalelse på vores roste fodboldserie om Jeppe - skrevet af Jørn Jensen med fine illustrationer af Michael Pedersen.

Lektørudtalelsen gælder Jeppe bog 3, "Jeppes nye finte" og Jeppe bog 4, "Jeppe til ude-kamp."

Uddrag:

Jeppe og Mark har sat sig for, at de vil træne en ny, sej finte. Da de synes, at finten er på plads tester de den tit næste træning. Det kommer ikke til at gå så godt.

Emner: fodbold; for 5 år; for 6 år; for 7 år;
for begynderlæsere; let at læse; træning; venskab

Materialevurdering

Kort om bogen:
Jeppe er topscorer på sit fodboldhold. Læs om træningen, kampene, venskabet og de flotte mål. Især for 5-7 årige.

Beskrivelse:
To nye bøger i serien "Jeppe" om Jeppe og hans fodboldhold. I "Jeppes nye finte" fortælles om indøvelsen af en ny, teknisk detalje og i "Jeppe til udekamp" støder Jeppes hold på en helt praktisk udfordring. Bøgerne fortæller kort og i et let sprog om dagligdagen i en fodboldklub. Illustrationerne er stregtegninger og lix-tallet er 5.

Vurdering:
Med så enkelt sprog og med så korte sætninger er det næsten umuligt, at gøre fortællingen sprogligt sprudlende og spændende, hvilket heller ikke sker her. AlligeveL er fortællingerne i al deres enkelthed både præcise og genkendelige - og så handler de stort set ikke om andet end fodbold, hvilket nok er lige præcis det, fodboldtossede begynderlæsere går efter. Alle personer er af hankøn, hvilket nok især peger i retning af drengelæsere. Udmærket læsetræning med rigtigt gode illustrationer fuld af forklaring og stemning og som understøtter forståelsen.

Til bibliotekaren:
Solidt boghåndværk i stift bind og trykt på kraftigt papir. 
Fin lektørudtalelse på vores roste fodboldserie om Jeppe - skrevet af Jørn Jensen

Fortsæt som

Skoler

Uddannelsesinstitutioner
Offentlige institutioner
Forbeholdt skolens ansatte
Firmaer

Private

Private
Studerende